Nyt om læsning – lydbøger er lige så gode som traditionelle bøger

10 marts 2020 Astrid Pedersen
Nyt om læsning – lydbøger er lige så gode som traditionelle bøger

Det kan måske være svært at forestille sig, men det at lytte til lydbøger giver dig faktisk det samme som det at læse almindelige bøger. Når du først har vænnet dig til at indtage dine bøger gennem ørerne frem for øjnene, træner du faktisk din opmærksomhed og evne til fordybelse i lige så høj grad som hvis du læser på klassisk vis.

En god roman kan lige så vel udspille sin handling i din hjerne når du ”læser” med ørerne – og din fantasi og forestillings evne bliver i lige så høj grad stimuleret og trænet, som når du læser bogstaver sort på hvidt.

Læs lydbøger når du er træt

Dette er rigtig gode nyheder for dig, som hver dag kommer helt udmattet hjem fra en lang arbejdsdag fyldt med skærme. Intet udtrækker øjnene som computer skærme eller skærme på mobile enheder så som smartphones og tablets. Forsøger man sig med at læse en bog inden man skal sove, går der ikke mange sider førend bogstaverne danser for øjnene af én.

Med en lydbog kan du trygt lukke de forpinte øjne og give dig hen til fortællingen som udfoldes for dit indre blik. Langt de fleste lydbøger på dansk er indtalt af meget dygtige oplæsere, som enten er uddannede skuespillere eller speakere. Dette giver læse oplevelsen en ekstra dimension. Og skulle du gå hen og falde i søvn under oplæsningen, kan du blot spole tilbage til der hvor du nåede til inden drømmenes verden tog over.

Hvordan får jeg adgang til lydbøger?

Hvis du er interesseret i at prøve at læse lydbøger, kan du via forskellige online forlag og udbydere skaffe dig adgang til et kæmpe bibliotek af danske lydbøger til download og streaming. På nyhedsposten.dk kan du læse mere om lydbøger og hvor du kan hente dem.

Tjek også disse sider:

https://nyhedsposten.dk/
https://daglignyt.dk/
https://BombastiskLiv.dk/
https://DagligTale.dk/
https://EnVerdenAfNyheder.dk/
https://NyhedsPuljen.dk/
https://NyhedsPlus.dk/
https://SOLOHISTORIE.dk/
https://udmelding.dk/
https://lidtnyt.dk/
https://danskenews.dk/
https://anchornews.dk/

Flere Nyheder

24 februar 2021

Maler til dit hjem