Fine og lyse gulve med en gulvafslibning og en sæbebehandling

22 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et sæbe behandlet trægulv er en fryd for øjet. Når et trægulv behandles med sæbe efter en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, skrubbes særlig fed sæbe ned i træværkets fibre, som hermed mættes og danner den karakteristiske silkematte overflade. Visse sæbe typer har ydermere en lysnende effekt, hvilket gør træets naturlige nuance flere toner lysere, og giver et nærmest overjordisk, hvidligt skær. Danskerne har i den grad taget sæbe behandling til sig som en af deres favorit gulvbehandlinger, hvilket giver en verden af mening. Den danske og skandinaviske tradition for indretning og decor foreskriver lys og lethed. Og her må et sæbe behandlet gulv siges at passe perfekt ind.

Slitage i sæbe behandlede gulve

Desværre forholder det sig samtidig sådan, at overfladen på et sæbe behandlet gulv generelt er mere sart og sårbar end overfladen på et eksempelvis lakeret eller malet gulv. Dette skyldes, at træværket ikke på samme måde er kapslet ind. Den beskyttende hinde af sæbe, som er bekrevet ovenfor, skal vedligeholdes helst på ugentlig basis ved grundig vask med særlig sæbe. Ellers går den til, og fibrene i træværket tørrer ind. Dette gør dem porøse, og dermed mister gulvet sine væske- og smuds afvisende egenskaber. Støv og spildte væsker vil aflejre sig i gulvets overflade, og gøre det mat og trist at se på. Og så kan du faktisk kun få dit lækre, lyse gulv igen ved en grundig og effektiv gulvafslibning og en ny sæbe behandling.

Giv dit sæbe behandlede gulv nyt liv med en gulvafslibning

Hvis du er ked af at se på den slidte overflade i dit før så smukke sæbe behandlede gulv, kan du med fordel kontakte din lokale gulvmand med henblik på en professionel gulvafslibning. Du får det bedste resultat med en faglært håndværker fra Gulvkanonen – læs mere, og bestil dit tilbud online på https://gulvkanonen.dk/3-fordele-ved-saebebehandling-af-gulve/ 

More articles