Cykelhjelme til børn – et absolut must

02 January 2022 Astrid Pedersen

editorial

Mange af os voksne stammer fra en af de sidste generationer som ikke brugte cykelhjelm igennem opvæksten. De fleste af os har taget et eller flere styrt på cyklen, måske direkte med hovedet ned i hård asfalt eller beton.

Du er muligvis en af dem som kørte uden cykelhjelm og dermed udsat dig selv for stor risiko fra hjernerystelse eller kraniebrug. Og selv om du kom helskindet ud på den anden side, med hoved og førlighed i behold, er der ingen grund til at dit barn skal udsættes for en lignende risiko.

Du bør således sørge for at dit barn er behørigt rustet til at tage op til flere styrt i løbet af sin karriere som cyklist. Du kan ikke forhindre disse styrt – dit barn vil sikkert vælte på cyklen mindst lige så mange gange som du selv gjorde i den alder. Men du kan gøre dit for at forebygge de mest alvorlige skader, for eksempel ved at lade dit barn iføre en solid og sikker cykelhjelm inden det begiver sig ud på den tohjulede.

image

Hvor finder jeg de bedste cykelhjelme til børn?

Hvis du vil være helt sikker på at dit barns hoved er optimalt beskyttet skal du vælge en cykelhjelm som sidder til. Det betyder at du aldrig må vælge en cykelhjelm som er for stor, med henblik på at barnet så kan vokse i den.

Du bør til hver en tid sørge for at barnets cykelhjelm passer til dets hovedstørrelse og facon. Dette kan betyde at du skal købe cykelhjelm flere gange i løbet af barnets opvækst. Til alt held behøver dette projekt ikke at koste dig en bondegård. Det er blot et spørgsmål om at shoppe de rigtige steder.

I den online shop på Cykelhjelm.dk finder du godkendte og solide cykelhjelme til børn. Klik ind og se dem alle på Cykelhjelm.dk

More articles