Boller i karry – dansk mad med velsmag
De lækre og velsmagende boller i karry er nemme at fremstille – og en fryd at indtage. Der er mere end én grund til at boller i karry i årtier har været på danskernes middagsborde, og ikke mistet sin popularitet undervejs. Selv om man dårligt kan kalde boller i karry i en traditionel dansk ret, er det oplagt at kategorisere retten under den efterhånden brede vifte af retter, som er opstået i kølvandet på globaliseringen. Boller i karry har nemlig heller ikke særligt meget med det østerlandske ophav til det centrale krydderi – karry – at gøre.
I det hele taget har den vestlige variant af blandingskrydderiet karry ikke særligt meget til fælles med den karry, der serveres i Indien eller Thailand, ud over ingredienser som gurkemeje og bukkehornsfrø. Og på samme måde er boller i karry en ”danskificeret” variant af de mere heftige orientalske retter, som danskernes smagsløg (især ikke de yngstes) vil kunne tåle. Boller i karry er en aromatisk og velsmagende ret, som i styrke slet ikke kommer op på siden af de indiske karryretter, men som netop af samme grund kan nydes af alle uanset alder og sensitivitet.
Boller i karry – billigt og lækkert til hverdag
Den helt store fordel ved boller i karry er, at det er en ret, som er utroligt nem at fremstille. Ingredienserne til boller i karry fås i ethvert supermarked, og ligger så langt fra i den dyreste ende. Du skal heller ikke ud og investere i dyrk køkken udstyr for at kunne tilberede en omgang boller i karry – med en skarp kniv, et skærebræt, og en god, tykbundet gryde kan du klare ærterne i en håndevending. Og når du er i gang, kan du lige så godt lave en dobbelt portion, s du har boller i karry til at fryse ned og varme op de dage, hvor der er andre ting, der er vigtigere end at stå køkkenet.