Topmadrasser til den gode søvn

22 marts 2018 admin
Topmadras

Kvaliteten af din søvn bestemmer kvaliteten af din dag. Så enkelt og videnskabeligt kan det siges. Derfor er det vigtigt, at topmadrassen også er af lige så god kvalitet, som du ønsker, at din dag skal være det. Der findes rigtig mange gode topmadrasser til alle typer behov og smag. Men for at gøre det mere enkelt kommer der her lille række gode råd til, hvordan du og dine nærmeste kan få den bedste nats søvn på en topmadras til jeres behov.

Kend din egen krop i søvne

Når du ser på topmadras, er det vigtigt at være sikker i sin smag – og ikke mindst at kende sig selv. For når du kender dig selv, har du også mulighed for at finde den type topmadras, der passer bedst til din krop. Nogle kroppe har det bedst med blødere topmadrasser. Men for andre kan en mere hård løsning være en rigtig god idé. Om man har brug for den ene eller den anden type topmadras afhænger typisk af, hvad ens ryg er vant til. Dog kan gamle rygskader eller andre mindre skavanker også spille ind på, hvad der føles bedst – hvis det sidste er tilfældet, så er det en fin idé at spørge sin egen læge om råd.

Typisk vil topmadrassen for helt almindelige mennesker ligge i midten af spektret – ikke for blød, men heller ikke for hård. Hvis den bliver for blød, risikerer du nemlig at vågne op med smerter omkring rygsøjlen. Og hvis den er for hård, og man ikke er vant til hårde topmadrasser, så kan man vågne op til et hold i nakken, der nemt kan vare ved i op til flere dage.

Tag altid din partner med på råd

I en travl hverdag er det nemt nok – og for mange sikkert en vanesag – at dele opgaverne ud og så ellers klare dem hver for sig. Men når det kommer til at vælge madrasser, er det en rigtig dårlig løsning. For menneskers smag i hvor bløde, hårde, tykke eller tynde en topmadras varierer meget fra person til person. Derfor nytter det ikke noget, at en person, der er glad for helt tynde topmadrasser, kommer hjem med en topmadras til sin partner, der ønsker en fyldig og blød topmadras. Derfor er det vigtigt at lave købet til et fælles projekt – det er trods alt i sengen, man tilbringer hen mod en tredjedel af sit liv.

Gå ikke på kompromis med kvaliteten

En topmadras kan du nemt få. Også til meget billige penge. Mange mennesker har det med at undervurdere topmadrassen, så snart de har købt sig en dyr madras. Men topmadrassen i sig selv bærer på meget af ens søvnkvalitet. Derfor er den ikke et godt sted at spare penge. Og derfor er det vigtigt at sætte penge af i budgettet til at investere i en god topmadras, der kan holde mange år. De billige topmadrasser har nemlig oftere en de dyrere topmadrasser en tendens til hurtigt at falde sammen, så foret bliver skævt og ubehageligt at sove på for alle parter. Hvis man derimod investerer i en topmadras af bedre kvalitet, så vil den have en større tendens end den billige til at rette sig ud af sig selv i løbet af dine vågne timer uden for sengen.

Flere Nyheder

24 februar 2021

Maler til dit hjem