Stresset livsstil? Få professionel hjælp til at slippe den

10 marts 2020 Astrid Pedersen
Stresset livsstil? Få professionel hjælp til at slippe den

Hvis du i alt for lang tid har levet under et kæmpe stress fra enten dit job eller dit privatliv – eller måske begge dele på én gang – kan du risikere at udsætte dig selv for fare. Kronisk stress er en tilstand, som tærer meget hårdt på både krop og sjæl.

Når hjernen og kroppen i alt for lang tid har kørt i højeste gear, vil tandhjulene uvægerligt blive slidte. Du er slet ikke indrettet til dette tempo hverken fysisk eller mentalt. Stress er en reaktion, som bør være øjeblikkelig og ikke permanent. Og derfor vil du stille og roligt blive syg af stress – endog ganske alvorligt syg – hvis du ikke formår at vende skuden.

Få hjælp til at håndtere stress hos en dygtig psykoterapeut

Når du skal af med din stress, vil ”kuren” typisk bestå i afslapning og ro. Det er den eneste måde hvorpå dit nervesystem kan komme tilbage til en normal balance, og din krop nulstilles. Samtidig er det også vigtigt, at du bruger tid på introspektion. Det kan nemlig ingenlunde udelukkes, at du senere hen i livet vil blive udsat for situationer, som gør dig udsat for at udvikle stress.

Hvad du selv kan gøre, er at opsøge professionel hjælp. Hos en psykoterapeut kan du få hjælp til at finde de ressourcer i dig selv, som skal gøre dig stærkere og ruste dig til at håndtere fremtidige potentielt stress fremkaldende situationer. Samtidig vil du gennem psykoterapi få mulighed for at blive klogere på dig selv og på de tanke og handle mønstre, som forstærker den onde cirkel. Du kan også få øjnene op for et skjult potentiale i dig selv, som du ikke kendte til, og som du kan få glæde af i fremtiden.

Læs mere om terapi og livsstil på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

Flere Nyheder

24 februar 2021

Maler til dit hjem