Skødet – et vigtigt dokument

14 april 2020 Astrid Pedersen

editorial

I forbindelse med bolig handel eller overdragelse af bolig er skødet et temmelig centralt dokument. Et skøde repræsenterer nemlig den eneste officielle og offentligt tilgængelige dokumentation for en boligs aktuelle ejer forhold. Skødet er, i forhold til købsaftalen, et temmelig simpelt dokument.

Der er ikke angivet betingelser og klausuler i et skøde, men kun oplysninger omkring boligens ejerforhold. I et skøde står der således kun opført information så som nuværende og forrige ejers navn og kontakt oplysninger samt boligens pris ved seneste handel og eventuelt finansierings metoden.

Hvor ligger et skøde?

Skødet er tilgængeligt for alle med adgang til internettet. Samtlige skøder tilhørende alle ejer boliger i Danmark ligger nemlig i digital form i det online tinglysnings register. Tinglysnings registret hed før i tiden Tingbogen, og var en fysisk bog indeholdende oplysninger om alle boliger i en bestemt region, som befandt sig på det lokale tinglysnings kontor.

Med det digitale tinglysnings register har alle adgang til oplysninger om ejerforhold gældende for boliger over hele landet og derfor er det ekstra og særligt vigtigt, at du sørger for, at skødet tilhørende dit hus eller din lejlighed er opdateret med de rette oplysninger. Dette gælder uanset om du overtager boligen gennem et salg eller ved overdragelse – for eksempel i forbindelse med skilsmisse eller dødsfald.

I en situation, hvor det stadig er forrige ejer, som står opført som boligens retmæssige ejer, vil vedkommende kunne optage lån med sikkerhed i boligen – eller måske endda sælge den igen. Idet skødet er den eneste dokumentation for ejerforholdet, er det det eneste sted, långivere, potentielle købere eller ejendomsmæglere kan slå dette op.

Du kan altid få en dygtig boligadvokat til at hjælpe dig med at opstille og tinglyse det til din bolig hørende skøde, så at det er de rette oplysninger som fremgår heraf. Du kan finde din boligadvokat på https://eboligadvokat.dk/ 

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?