Sådan her foretager du nedrivning af væg

09 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan her foretager du nedrivning af væg

Det kommer meget an på, hvad det er for en typen af væg, der skal rives ned, når der er tale om, at du måske kan lave nedrivning af væg selv.

For hvis det er en stor, bærende væg i en gammel stråtæktet gård, så er det noget med at have fat i de professionelle.

Dengang byggede man nemlig huse meget individuelt, og det er ikke sikkert, der findes en tilsvarende gård eller bygning for den sags skyld, hvor konstruktionen er lavet på samme måde.

Derfor kan den se holdbar ud, men faktisk er den meget skrøbelig og rådden indvendig.
Og apropos indvendig, så kan det være, at væggen er forret med ukurante materialer, som man lige havde ved hånden dengang, man byggede stedet for halvanden hundrede år siden for at spare penge og materialer.

På den måde skal man formentlig lige have nogle personer ud til at inspicere væggen, får man så meget som begynder at pille tapeten ned af væggen, da det kan igangsætte en dominoeffekt, der forårsager, at væggen langsomt går i stykker på den forkerte måde, som man være svær at rette op på.

Er vi derimod ude i, at den væg, der skal rives ned, er en gammel mur af mørnet træ udenfor på et skur, som du selv har lavet og næsten kan se gennem via sprækkerne i brædderne, så er det også dig, der kender væggen bedst.

Så så længe du husker at beskytte dig godt nok, så er der intet i vejen for, at du selv forsøger at rive den væk.

Men sikkerheds er netop kodeordnet, for om det er en vigtig væg, der skal rives ned indenfor, eller om man er ude i en mindre opgave udenfor, man selv tænker at klare, så skal man altid huske at have det rette beskyttelsesudstyr på.

Flere Nyheder

24 februar 2021

Maler til dit hjem