Miniguide til håndtering af stennedslag

20 april 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Der er få ting som er mere frusterende som bilejer end et stennedslag. Det kommer nemt på højde med, at bilen ikke vil starte eller at det har sneet en dag, hvor man har ekstra travlt. Det der går det ekstra irriterende er, at der ikke er rigtig noget man kan gøre for at forhindre det, udover at holde afstand til andre biler, hvis der ligger småsten på vejen og ellers sætte farten ned. Det kan også nemt være en modsat kørende bil, der kommer kørende og som er synderen til den sten der ødelægger din rude. 

Er uheldet ude

Hvis uheldet er ude og du får et stennedslag på din rude, er det en god ide at stoppe og ringe til carglas med det samme. Ofte kan de komme ud med det samme og lave ruden hvis det kun er en lille revne. Hvis du vælger at køre videre, kan revnen udvikle sig og det kan være nødvendigt at udskifte hele ruden. Kan du ikke holde ind så se om du har et stykke tape og sæt det over revnen. I dag sidder der meget elektronik i en rude, så det er ikke bare lige at udskifte den. Det kan godt blive en dyr affære, plus at det ikke altid er en rude på lager og så skal man vente på at den kommer hjem til værkstedet.

Hvordan laves stennedslaget?

Til at starte med gøres forruden hel ren for snavs. Det gøres for at sikre at limen kan holde. Derefter limes revnen og ved hjælp af vakuum sikre man, at limen kommer helt ud i alle revner. Til sidst tørres limen med UV varme, som også samtidig fjerner rester af limen og gør at glasset igen virker helt glat. Der vil derfor ikke være mærker eller ridser, når der senere bruges en vinduesvisker.  

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?