Måske er det ved at være tid til at få lagt nyt tag?

03 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er en grund til, at når man bygger et hus for første gang, så holder man rejsegilde, når der kommer den første antydning af tag på huset.

For så er man ligesom nået fra de første spadestik og helt til tops, så man har skroget af huset og herfra kan arbejde omkring bygningen, så man kan fuldende bygningsværket.

Den slags skulle bygherren i gamle dage gerne stå for at holde for de arbejdende husbyggende folk, så de kunne få et velfortjent afbræk, siden de nu havde bevist, at der var ved at opstå et hus på baggrund af de beskrivelser, der var lavet i sin tid.

Man sagde endda, at hvis bygherren forsømte denne anledning til folkene eller simpelthen sparede den væk, så blev de arbejdende folk utilfredse, og specielt konstruktørerne af skorstene ville så mure en flaske ind i skorstenen, så den ville hyle, hver gang der blæste en vind derned, som ville genere de boende mennesker i huset.

Når man så har fået sit hus og nydt det i mange år, så kan der melde sig en lyst til, at man gerne vil have et nyt tag på hjemmet.

Det kan være fordi, man ikke finder taget tilsvarende længere, at det er blevet for gammelt, at tagstenene falder ned, eller fordi det ikke er pænt at se på længere, og det ikke kan svare sig at gøre rent længere, da det sammenlagt vil være markant billigere at udskifte hele taget.

Så er det med at forhøre sig med, hvad der findes af moderne forslag til et nyt tag derude, så man kan få den bedste tidssvarende løsning til taget derhjemme.

Det duer jo ikke, at man bor uden tag over hovedet for længe, så det er med at lægge en god plan for, hvornår det nye tag skal lægges.

More articles