Lad din tandlæge i Gladsaxe hjælpe dig med tænderne

05 august 2022 admin
image

editorial

De fleste af os har fået renset og efterset tænder og tandkød hos tandlægen. Men hvad laver en tandlæge ellers, og hvordan kan han eller hun hjælpe dig med at holde dit tandsæt flot og funktionelt livet ud?

Hvad er en tandfyldning?

En tandfyldning bruges til at reparere en tand, der er blevet beskadiget af karies, slitage eller en skade. Fyldet kan være med til at genoprette tandens funktion og udseende. Den er normalt fremstillet af guld, sølv eller porcelæn.

Genopbygning af ødelagte tænder – hvordan og hvorledes?

Tandlægen kan hjælpe dig med at genoprette dine tænder, hvis de er blevet beskadiget af karies, slitage eller en skade. Det kan han eller hun gøre ved at fylde tanden, sætte en kunstig krone på den eller indsætte et tandimplantat.

tandlæge Gladsaxe

Du kan også få hjælp til at få tilpasset et ortodontisk apparat. Andre kosmetiske eller æstetiske tandlæge tjenester omfatter tandrensning og tandblegning.

Hvornår er det nødvendigt med en rodbehandling?

En rodbehandling er nødvendig, når tandens pulpa (nerve) bliver inficeret. Pulpen fjernes, og tandens indre renses og forsegles. En rodbehandling kan redde en tand, som ellers ville skulle trækkes ud.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig tandrod, der placeres i kæben for at holde en erstatningstand eller en bro. Tandimplantater er en mulighed for personer, der har mistet en eller flere tænder på grund af parodontose, en skade eller af en anden grund.

Tandimplantater er normalt fremstillet af titanium, som er et metal, der tolereres godt af kroppen. Implantatet placeres i kæbeknoglen og får lov til at hele i flere måneder. Når implantatet er helet, sættes en erstatningstand (krone) fast på det. Tandimplantater kan bruges til at bære en enkelt tand, et par tænder (bro) eller et helt sæt proteser. De kan også bruges til at støtte en tandprotese, f.eks. en tandprotese eller en bro.

Du kan bestille tid til en tandbehandling hos din tandlæge i Gladsaxe på xn--tandlgeteam-e9a.dk.

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?