Køb mundbind online, og vær med til at begrænse smitte

06 August 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når influenza sæsonen skydes i gang, og der samtidig er alskens forkølelser i omløb, kan det være svært at undgå smitte. Uanset hvor meget vi end spritter af og gør os umage for ikke at røre vore ansigter før vi har vasket hænder er det stadig nemt at pådrage sig en virus eller en bakterie infektion. Er man først blevet smittet, kan man se frem til uger eller sågar måneder med feber, hoste, snotnæse og træthed, alt afhængig af éns grundform og immunforsvar.

Mange mennesker klarer såvel influenza som forkølelse eller infektioner i luftveje i stiv arm. Men der findes også mennesker med et forringet immunforsvar, som ikke nær så godt tåler denne type sygdomme. Og for mennesker med astma eller andre kroniske lidelser i luftvejene – for eksempel KOL eller cystisk fibrose – kan en infektion være direkte fatal.

Begræns smitte – anvend mundbind

Er du således smittet med en bakterie eller med en virus, som får dig til at hoste eller nyse, bør du anvende mundbind når du færdes i det offentlige rum. Med et engangs mundbind kan du effektivt bremse den sky af mikroskopiske spyt dråber – de såkaldte aerosoler – som slynges ud fra din næse og fra dit svælg ved hoste og nys.

På den måde kan du begrænse spredningen af smitte. Det er nemlig måden hvorpå virus og bakterier hyppigst spredes. Og når man står tæt, for eksempel i offentlig transport eller i køen i supermarkedet, skal der ikke meget til.

Du kan således hjælpe med at beskytte de svage i samfundet ved at benytte mundbind hvis du trods dine sygdoms symptomer er nødsaget til at bevæge dig uden for dit hjem. Du bør vælge CE mærkede mundbind i høj kvalitet som er fremstillet i let og super filtrerende materiale.

Køb mundbind fra Testsmart i den online shop på Testsmart.dk

More articles