Knusning af træ – hvorfor?

14 juni 2020 Cecilie Mortensen

Det kan være en stor opgave, man står foran, hvis træ skal knuses. Det vil du formentlig have en fornemmelse af, hvis du har arbejdet med træ før – hvad end det er på en landejendom eller i din private have. For ikke nok med at træer kan være utrolig tunge, når de er fældet eller væltet – det kræver desuden også de rette maskiner, hvis træer også skal knuses. Men hvorfor får man i det hele taget træ knust? Det skal vi prøve at se lidt mere på.

Hvorfor få træ knust? 

Hvis et træ skal fældes eller er væltet pga. storm, så kan man stå med en stor stamme tilbage. Og den kan rent faktisk bruge til forskellige ting. En af de ting er flis. Flis bruges bl.a. på fjernvarmeværker, men kan også bruges i private haver. Det er f.eks. ideelt til bede, hvor man ikke ønsker ukrudt. Ukrudt får nemlig rigtig svært ved at komme op gennem flis. 

Træ knusning er dog ikke en opgave, som alle kan kaste sig ud i. Det kræver helt specielle maskiner. Af den grund er det også en fordel at kontakte de firmaer, som arbejder med til daglig. En skoventreprenør er en af de fagpersoner, du skal have fat i. Ikke nok med at en skoventreprenør har erfaringen med at knuse træ, så har vedkommende også alt det udstyr, som er nødvendigt til opgaven. Det betyder selvfølgelig også, at du ikke selv skal bøvle med at finde det, der skal bruges. Det kan nemlig være en svær affære alt efter hvor stor er træ, der skal arbejdes med. 

Træ knusning er kun en af de ting, som en skoventreprenør kan hjælpe med. Listen er lang og der er mange specialopgaver, man også kan få hjælp til. Det kan du også undersøge her: http://abskovservice.dk/neddeling-specialeopgaver/

 

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?