Kan det parkeres?

07 February 2023 Anders Hansen

Når det gælder parkering, kan det betale sig at være smart. Det er vigtigt at vide, hvilke køretøjer du må parkere, hvor og hvordan du må parkere dem for at undgå bøder og ulejlighed.

De typer køretøjer, der normalt kan parkeres på offentlige steder, er biler, varevogne, motorcykler, motorcykler med sidevogn og visse typer trailere. Generelt må du ikke parkere en bus eller en lastbil på gaden – disse skal i stedet benytte godkendte steder som f.eks. parkeringspladser hertil.

Placeringen af dit køretøj er også afgørende for, om det kan parkeres lovligt eller ej. De fleste boligområder har f.eks. dobbelte gule linjer, der angiver, at intet køretøj må standse der på noget tidspunkt, undtagen når det er tilladt at læsse og losse køretøjer. Du bør også være opmærksom på eventuelle restriktioner, der gælder for den type køretøj, du forsøger at parkere, f.eks. visse områder, hvor kun biler med en handicaptilladelse kan holde.

parkeringsservice

Endelig er det værd at sætte sig ind i bedste praksis for sikker og effektiv parkering. Generelt bør du parkere dit køretøj tæt nok på kantstenen, så det ikke blokerer for fodgængere eller hindrer andre køretøjer i at passere. Forsøg så vidt muligt at lade der være tilstrækkelig plads mellem din bil og andre parkerede køretøjer, så bilisterne kan åbne deres døre uden at ramme hinanden. Og sørg altid for at slukke motoren og låse dørene, før du forlader bilen!

Hvor lang tid må man parkere sit køretøj på en give plads?

Dette afhænger af de lokale regler, som kommunen har fastsat – se skiltene ved parkeringspladsen for at få flere oplysninger.

Ved at forstå, hvilke køretøjer du må parkere, hvor og hvordan du må parkere dem, kan du undgå bøder og sørge for, at alle er i sikkerhed! Det er alles ansvar at parkere smart.

Ved visse parkeringssteder kan du opleve parkeringsservice i form af https://unopark.dk/parkeringsservice-for-erhverv/.

More articles