Hvorfor er afbudsrejsen i år ikke den samme som sidste år?

04 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

Du har kig på afbudsrejser her og nu, for du havde en fabelagtig oplevelse sidste år, da du tog på en afbudsrejse med familien til en bestemt destination.

Det var ellers ikke noget, I sådan havde tænkt jer at prøve, for der var alt for mange usikre faktorer, følte I, til at I kunne tage chancen med at få en god ferie, når det nu havde været så svært at få ferie samtidig og have børnene samlet.

Men så faldt I lige over en god afbudsrejse, der præcist passede til jeres behov, og I slog til.

Og det hjalp jo også godt til, at den faktisk var billigere, end hvad I havde regnet med og specielt i forhold til, hvis I skulle have booket den på almindelig vis.

Så i år leder du også efter en afbudsrejse til samme sted, og heldet er med dig, selvom du godt ved, at chancen ikke er så stor, som man kunne forvente.

Men, hov, nu er prisen jo lidt højere, hvordan kan det være?

Priserne på afbudsrejser er aldrig konstante

Uden at kende til det konkrete tilfælde – som her er et tænkt eksempel – så skal du ikke tro, at det har noget at gøre med, at udbyderne tænker, at de kan tage mere for rejsen, fordi den var så populær sidste år sammen med tilsvarende rejser.

For selvom man lidt kan kalde det for udbud og efterspørgsel, så kan man ikke lave udbud med den slags rejser efter, hvad der er udbud efter – det er jo netop derfor, at der er stor efterspørgsel på afbudsrejser, fordi de er så sjældne, og man kan ikke bare oprette dem.

Flyselskaberne er ikke glade for afbudsrejser, fordi de tjener mindre på den slags rejser, end hvis der ikke var meldt afbud.

Men derfor kan de selv vælge, hvordan de vil sætte prisen på den slags rejser.

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?