Hvad er SSL certifikater?

29 September 2021 Steffen Hansen

Du har muligvis hørt om et SSL certifikat, men ved ikke hvad det er. Den korte version er, at det er et certifikat som man køber og implementerer på sin hjemmeside. Dette certifikat gør, at dem der besøger hjemmesiden, får vidst et lille ikon af en lås, oppe i URL feltet, som viser de besøgende at denne hjemmeside er sikker og passer på dine private oplysninger. Har du brug for et SSL certifikat, eller er du bare nysgerrig, så kan du læse mere i denne artikel.

Er SSL nødvendigt?

Du kan sagtens have en hjemmeside uden et SSL certifikat, men til gengæld skal du regne med at du misser en masse besøgende på din hjemmeside, af den simple grund, at de får en advarsel når de klikker sig ind på din hjemmeside, der fortæller dem at denne side muligvis ikke er sikker.

Hvis du lever af en webshop eller en blog, så er det altafgørende at dine besøgende ikke smutter igen, hvis de får den advarsel når de klikker sig ind. Så derfor er svaret på spørgsmålet, at SSL certifikatet KAN være nødvendigt. Det kommer helt an på hvad du bruger din hjemmeside til. Hvis det bare er en side du har for sjov, og hvor du ligger billeder op, så er det slet ikke nødvendigt med et SSL certifikat.

Hvordan får jeg et SSL certifikat?

Du kan desværre ikke bare få et SSL certifikat, da det ikke er gratis, men koster nogle penge. Hvis du er nysgerrig på en ssl certifikat pris, så kan du med fordel tjekke de forskellige udbydere ud, inden du bare køber et certifikat. Du kan spare en del penge ved at undersøge markedet og hvad priserne er de forskellige steder, da der kan være stor forskel på det beløb som de forskellige udbydere tager for et SSL certifikat.

More articles