Find det mest spændende museum i Århus

29 december 2020 Astrid Pedersen

editorial

Hvis turen går til Århus med hele familien, har I meget at se frem til. Selve Århus by har rigtig meget at byde på. Man kan få dage til at gå med at kigge på byen med dens smukke arkitektur og mange forskellige kirker og andre seværdigheder.

Man kan besøge de mange lækre restauranter og cafeer når det er tid til en bid brød. Og så er der selvfølgelig de kendte udflugts mål så som en Gamle By i Århus hvor du kan se utroligt velbevarede bygninger og leve dig ind i en svunden tid.

Tag familien med på museum i Århus

Måske lyder ”et spændende museum” som en ren selvmodsigelse i dine ører. Mange mennesker forbinder ordet museum med støvede oldtidsfund som på uoriginal og uinspirerende vis fremvises i kedelige glas montre – eller med intetsigende kunstværker.

Men et museum anno 2021 behøver faktisk ikke at være kedeligt. Du kan for eksempel tjekke Science Museerne under Århus Universitet. De tre museer, som tilhører denne gruppe, er leveringsdygtige i både underholdning og viden, formidlet med entusiasme og begejstring for store og små af dygtige videnskabsfolk.

Du og familien kan for eksempel gå på opdagelse i Århus Botaniske Haver og Væksthusene som præsenterer en mangfoldighed af planter fra nære og fjerne himmelstrøg. Forud for jeres besøg kan I med fordel downloade den til museet hørende app som kan give viden om – og indsigt i – de udstillede genstande, altså planter, blomster og andre vækster.

Botanisk Have og Væksthusene i Århus er yndede udflugtsmål hele året rundt – der er gratis adgang, og altid en spændende udstilling som kan gøre hele familien klogere.

Videnskab og astronomi på Steno Museet og Ole Rømer Observatoriet

De to andre museer under Science Museerne byder på masser af spændende forskning fra to af de største danske videnskabsmænd, nemlig Ole Rømer og Niels Steensen. Læs mere på sciencemuseerne.dk.

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?