Find den rette tandlæge i dit lokalområde

19 September 2022 admin

editorial

De fleste mennesker går kun til tandlægen, når de har et problem. Men det er vigtigt at etablere et forhold til en tandlæge, før du får brug for en tandlæge. Hvis du venter, til du får tandpine, har du nemlig måske ikke tid nok til at finde en god tandlæge og få en tid. Så hvordan vælger man en tandlæge? Og hvad skal du forvente, når du besøger en af dem?

Der findes forskellige typer tandlægepraksis. Nogle tandlæger arbejder på private klinikker, mens andre arbejder på hospitaler eller i kommunale sundhedscentre. Du kan også finde mobile tandlægetjenester, der kommer hjem til dig eller på din arbejdsplads.

tandlæge

Hvilke tjenester kan en tandklinik tilbyde?

De fleste tandlæger tilbyder en række forskellige tjenester, bl.a:

– Generelle tandlægeundersøgelser og tandrensning

– Fyldninger og udtrækninger

– Rodbehandling

– Tandimplantater og kroner

– Tandproteser og broer

– Kosmetiske og æstetiske behandlinger som for eksempel tandregulering og blegning af tænder

Hvis du er på udkig efter en ny tandlæge, kan du starte med at spørge familie, venner eller naboer om anbefalinger. Når du har samlet en liste over potentielle tandlæger, skal du ringe til hver enkelt tandlæge og spørge om deres kvalifikationer. Du bør sikre dig, at du er helt tryg ved den tandlæge du vælger.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig tand, der placeres i kæben for at erstatte en manglende tand. Implantatet er lavet af metal og er kirurgisk implanteret i kæbeknoglen. Når implantatet er helet, placeres en kunstig tand (krone) ovenpå det. Tandimplantater bruges normalt til at erstatte en eller flere manglende tænder, men de kan også bruges som støtte for proteser.

Hvorfor får man parodontose?

Parodontose er den langvarige konsekvens af en infektion i tandkødet og vævet omkring tænderne. Tandkødsbetændelse medfører en autoimmun reaktion, som giver permanent forfald i dit tandkød, og som kan forårsage permanente skader på gummer og kæbe knogle.

More articles