Find den rette creme mod soleksem

14 april 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er du også plaget af rødme, knopper og irriteret hud efter solbadning? Så bør du læse med i det følgende.

Hvorfor får jeg soleksem?

Soleksem skyldes at du dårligt tåler solen. De fleste af os oplever soleksem i større eller mindre grad, især i forbindelse med den allerførste sol efter en lang vinter hvor kroppen har været pakket ind.

Når vi ikke er vant til de skarpe UV stråler kan kroppen nemlig reagere uhensigtsmæssigt herpå. Ved kontakt med solen vil der i huden dannes kemiske forbindelser som kroppen kan opfatte som fremmede – og så vil immun systemet gå i gang med at prøve at udrydde dem. Så vil der forekomme en allergisk reaktion som kan komme til udtryk i form af røde, hævede knopper, hævelser og rødme i huden, samt eventuelt blærer som ved forbrænding.

Soleksem er ikke som sådan farligt, men kan give anledning til en del kløe og svie. Og du bør ikke udsætte det ramte område for yderligere sol før hævelsen og rødmen er forsvundet hvilket kan tage op til en uge.

Hvordan behandler jeg bedst min soleksem?

Selv om du ikke kan kurere dig selv for tendensen til at bryde ud i soleksem kan du gøre en del for at dulme symptomerne. Du kan for eksempel med stor fordel investere i en tube Vitacreme B12.

Vitacreme B12 er kendt for sin virkning på soleksem. Den lækre creme indeholder nemlig ingredienser som både dulmer ubehaget, lindrer kløen, beroliger huden og hjælper den med at bygge sig selv op på ny. Blandt de mange virksomme ingredienser i Vitacreme B12 finder du vitamin B12 som har klinisk dokumenterede effekter på diverse symptomer forbundet med hudlidelser så som atopisk eksem, psoriasis, og altså også udslæt fra soleksem.

Du kan købe Vitacreme B12 i den online shop på vitacreme.dk.

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?