Find den helt rigtig seng til din krop

14 April 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Når du eller I skal finde en ny seng, er det vigtigt, at I tager individuelle hensyn. Ofte er der kropsforskelle, nogle er store andre mindre. Nogle fortrækker en blød seng andre en hård. Derfor skal i finde den madras, der passer bedst til jer hver især.

Når i skal vælge madras og senge, er det først og fremmest vigtigt at i ligger godt og jeres rygsøjle er lige. Det er vigtigt at bagdelen synker ned, men selve madrassen og topmadrassen støtter op omkring lænden, så den ikke hænger og svæver ovenpå madrassen. Hvis det sker, vil din krop bruge kræfter på at støtte lænden og du vil ikke få sovet ordentligt.

senge

Husk den vigtige topmadras

Selvom det ikke er alle madrasser der har brug for en topmadras, da den allerede er indbygget i madrassen, så er det vigtigt at du får valgt den rigtige af fuldstændige samme årsager. Den skal til passe til dig og din krop.

Uanset hvor god en seng du har købt, så ændre dine behov sig som du bliver ældre. Derfor er det en god ide at overveje en gang hver 10ende år om den stadig passer til dig og dine behov. Hvis ikke, anbefales det, at du får den udskiftet.

Det er også værd at huske på at jo ældre, og uanset hvor meget vi benægter det, så bliver det svære og svære at komme ned og op. Derfor er det værd at kigge på en sengeramme, som er højere. Hvilke gør det nemmere at komme i seng og ud af den.

Er i to der skal sove i sengen skal i også kigge på størrelsen. Det anbefales at den er mindst 160 cm bred for at give plads til begge jeres kroppe. Det samme gælder også længden. Som udgangspunkt skal den være 20 cm. længere end den længste af jer to. 

More articles