Find de perfekte ørestikkere i Aalborg

14 april 2021 Lotte Hindsberg

Noget af det spændende ved smykker er, at der findes noget for enhver smag og pengepung. Du kan finde skønne billige smykker i supermarkedet, og du kan også finde smykker, der er så dyre, at de kunne finansere en mindre krig.

Der findes derfor også en masse historier der fortæller om specifikke smykkers oprindelse. Især diamanter som indgår i mange fortællinger og er en af de absolut mere populære ædelstene der bruges til smykker. Blandt andet til ørestikker i Aalborg.

Diamanter er først blevet så tilgængelige, at de er blevet almindelige i smykker efter man fandt store forekomster af diamanter i det 19ende århundrede i det Sydlige Afrika. Før var det kun adelige og meget rige, der havde råd til smykker med diamanter.

De farverige diamanter

De diamanter der bruges til ørestikker har ofte en størrelse på 0,1 eller 0,2 carat og kommer i mange forskellige farver. Der findes diamanter der er sorte, lyserøde, lyseblå, gule, røde og hvide. De farvede diamanter er yderst sjældne og der findes kun omkring 5 hver år. 

Når man skal vurdere en diamant sker det ud fra en skala fra hvid til gul, hvor hvid anses som det fineste og dog. En helt gul diamant er så sjældent at den er yderst værdifuld.

Ud over farven vurderes en diamant ud fra størrelse som nævnes som carat og hvordan den er slebet. Som det sidste vurderes den også ud fra hvor klar diamanten er. For at kunne vurdere den korrekt skal diamanten ikke være i en fatning. F.eks. være i en ørestikker. 

Udover at diamanterne kommer i mange forskellige farver og størrelser og er en af de mest populære ædelstene, er det også den ædelsten der er omgivet af størst mystik. Man har tidligere brugt diamanter og andre ædelstene til at fragte store summer i al hemmelighed fra et sted til et andet.

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?