Færdigtlavede facadeelementer er nemme at have med at gøre!

10 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Forestil dig i gamle dage, når man skulle bygge et hus på den ene eller anden måde.

Det var ofte noget med mursten, hvor man konstant skulle måle og veje efter, om man havde væggen konstrueret både i lige vinkler, at mørtelen var korrekt sammensat og kunne binde sammen, at man placerede tilpas hver gang og ikke mindst havde mursten, der passede dertil.

Man skulle lave huset på stedet, og bare det at have lavet omridset af bygningen og få påbegyndt taget var jo noget, man skulle fejre – som man stadig gør det i dag – for nu skulle der ikke længere bygges opad, men kunne begynde at bygge rundt og omkring og gøre projektet færdigt.

Så er der nu om dage, hvor man har opfundet ikke alene metoder til at lave huse meget hurtigere med bedre materialer, men man har også fundet ud af måder, hvorpå man faktisk direkte hjemme fra fabrikken kan lave de fleste dele, så man ikke skal konstruere huset fra bunden på stedet, men samle det på grunden.

Blandt andet kan man her lave facadeelementer ude på fabrikken ud fra mål og prøver på stedet, hvor huset skal laves, samt hvordan man måler sig frem til, at det skal se ud på stedet.

Så kan man i tørvejr og med alle de materialer, man har brug for, lige ved hånden lave hele vægge og facader, som man kan sætte sammen ude på stedet, når man lavet huset.

Derfor kan man som beskuer næsten fra den ene dag til den næste opleve, at der er en bar plet jord, og den næste dag er der allerede sat facader og vægge op.

Det bliver efterhånden et særsyn at se en mur langsomt spire op, hvor man efterhånden må vende sig til, at man kan fornemme et hus næsten være udført i grove træk over en nat – virkelig effektivt

Flere Nyheder

07 februar 2023

Kan det parkeres?