Få optimal siddekomfort og skulpturel skønhed med stole fra ND

23 September 2019 Sara Mortensen

editorial

Nanna Ditzel er til stadighed en af Danmarks absolut bedste kvindelig designere – hun har opnået ikonstatus, og er – selv efter sin død – med sit forbilledlige arbejde et stort idol for mange både opblomstrende og etablerede kollegaer.

Der findes mange verdenskendte klassikere udtænkt og udført af Nanna Ditzel. En af de nok allerstørste og videst udbredte produkter er “Trinidad”, der er en stol designet i 1993. Den et distinkt og let at genkende, og stolen er navngivet efter det det arbejde med løvsave, der gennem mange lange tider er udført på øen.

Stolen har de smukkeste snedkererede udskæringer i både sæde og ryg, hvilket gør stolen særligt let at se på, ligesom det naturlige lys på stolens placeringssted kan integreres i møblet.

Lotte Wedel Storm, der er indretningsarkitekt, har opdateret Trinidad med ti nye farver i 2011. Hun har hentet inspiration fra naturen; farverig flora samt himmel og hav.

Nanna Ditzel har gennem sit virke også designet et antal lænestole, også i allerhøjeste kvalitet og desuden med sublim siddekomfort, hvilket nogle designere fejlagtigt glemmer eller negligerer; møbler er dog til for at blive brugt. Nanna Ditzel er i øvrigt også kendt for at sige, at “… møbler skal klæde mennesker …”, hvilket jo forudsætter, at de ikke blot er til pynt.

Lænestolene bliver dagen idag fremstillet på Snedkergaarden, Getama samt Brdr. Petersen.

“ND 83” er en af de smukke lænestole, og både den og “Trinidad” kan erhverves på designklassikershop.dk.

“ND 83” kan leveres i forskellige træsorter; ask, sortbejdset træ, eg samt amerikansk valnød. Billedet viser stolen polstret let i savannalæder af højeste kvalitet.

Prisen på stolen varierer alt efter valg af træsort, men kontakt designklassikershop.dk for pris samt eventuelt yderligere information. Stolen kan også fås med anden polstring i læder, og her tilbydes et antal spændende farver, så stolen kan matche lige præcis dit hjem og dine ønsker.

More articles