Få hjælp til at undgå tandlidelser hos din lokale tandlæge

03 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

I Danmark er der alt for mange voksne som springer det årlige besøg hos tandlægen over. Dette resulterer ofte i ubehandlede lidelser, hvilket kan få alvorlige konsekvenser. Opdages eksempelvis en tandkøds betændelse for sent, kan den udvikle sig til parodontose.

Parodontose kan ikke helbredes, men kun behandles løbende så udviklingen standser. Når du lider af parodontose vil tandkødet trække sig tilbage, så dine tænder kommer til at se lange ud, idet tandhalsene blottes. Dine tænder vil muligvis blive løse, og falder de ud, er det ikke sikkert at de kan erstattes med implantater. Ved parodontose tager kæben nemlig som oftest så megen skade at det ikke er muligt at isætte et implantat. Og så kan du ende med en hel eller delvis protese.

Besøg tandlægen jævnligt og undgå de værste tandlidelser

Du tænker måske at der ikke er de store problemer med dine tænder lige nu. Der er ikke tegn på betændelse i tandkødet og der er ingen smerter fra hverken tænder, gummer eller kæbe. Men her skal du tænke på at tandlægen kan se rigtig meget som du ikke selv kan få øje på.

En tandlæge er for det første uddannet til at spotte ansatser til dårligdomme og lidelser i tænder og i tandkød, og kan for det andet benytte sig af billed diagnostik i form af røntgen eller ultralyd for at danne sig et overblik over din munds sundhed.

Derfor vil en tandlæge hurtigt kunne se om der skulle være tilløb til karies eller parodontose, og vil kunne sætte en forebyggende behandling i værk. På den måde kan du undgå dyre tandlæge besøg og smertefulde behandlinger i fremtiden – og samtidig bevare dit tandsæt flot og intakt hele livet igennem.

Tandlæge Mille Kjær – din tandlæge i Vallensbæk

Bor du i Vallensbæk eller omegn kan du med fordel bestille tid hos Tandlæge Mille Kjær – læs mere på milletand.dk

More articles