Få den bedste paradentose behandling hos din tandlæge

23 February 2021 Astrid Pedersen

Det er vigtigt at du opretholder en god besøgs frekvens hos din tandlæge. I hvert fald hvis du ønsker at undgå lidelser så som karies og paradentose.

Hvad er paradentose?

Paradentose eller parodontose er en inflammatorisk tilstand – en slags betændelse – som angriber tandkødet og kæbe knoglen. Du har sikkert set eksempler på paradentose på billeder hos tandlægen, og iagttaget hvordan den grimme sygdom får tandkødet til at trække sig tilbage og give ”lange” tænder.

Paradentose vil langsomt æde knoglen, som tanden sidder fast i, og dermed give anledning til de løse tænder. Især rygere, personer med diabetes og individer som døjer med knogle skørhed eller nedsat immun forsvar er særligt udsatte over for paradentose.

Som regel vil paradentose starte som tandkøds betændelse hvorfra lidelsen vil udvikle sig. Det er derfor meget vigtigt at du passer godt på dit tandkød og tager eventuelle vedvarende betændelses tilstande meget alvorligt. Hvis det for eksempel bløder fra dit tandkød når du børster dine tænder kan det være tegn på begyndende tandkøds betændelse. Og så er det på tide at komme af sted til tandlægen.

Hvordan behandles paradentose?

En basal paradentose behandling vil primært have forebyggende karakter og skal foretages med jævne intervaller. Denne form for paradentose behandling består i en dybtgående tandrensning hvor tandsten og bakterie belægninger på tændernes kroner og røddernes overflader i de fordybede tandlommer fjernes. Tænderne pudses glatte med en særlig tandpasta, og særligt udsatte områder kan pensles med fluor.

Hos Tandlæge Martin Åside kan du få effektiv paradentose behandling ved hjælp af laser som er særdeles effektiv når det handler om at bekæmpe de bakterier som gemmer sig dybt i tandkødslommerne.Med en sådan forebyggende paradentose behandling kan du faktisk holde tilstanden i skak.

Du kan læse mere om paradentose behandling med laser hos Tandlæge Martin Åside på klinikkens hjemmeside martinaaside.dk

More articles