Få den bedste hjælp og støtte til afvænning og behandling

09 december 2019 Astrid Pedersen
Få den bedste hjælp og støtte til afvænning og behandling

Er du i tæt relation til en alkoholiker eller en anden form for misbruger? Ønsker du af hele dit hjerte at hjælpe din misbrugsramte ven kæreste eller ægtefælle – men ved du ikke hvordan? Og virker vedkommende afvisende over for ideen om at gå i afvænning? Så bør du ikke tøve med at opsøge professionel assistance. Det er meget muligt, at den misbrugsramte person reagerer ved vrede og med at lægge afstand til dig, hvis du så meget som antyder, at der skulle være et problem. Men det er misbruget, der taler.

Når først afhængighedens dæmon har sat sine skarpe kløer i et menneske, giver den ikke slip førend den har frarøvet det pågældende menneske alt, hvad der betyder noget her i livet – venskaber, familie medlemer, job, bolig og økonomi.

Derfor vil en misbruger typisk benægte sit misbrug og samtidig bilde sig selv ind, at der ikke foreligger noget problem. Fornægtelse – her under selv fornægtelse – er en vigtig del af misbrugets anatomi. Og derfor må du ikke give op, men i stedet opsøge hjælp til at motivere den misbrugsramte for afvænning.

Få hjælp til afrusning, afvænning og behandling på Behandlingscenter Søby Park

Som pårørende til en misbruger vil du kunne få hjælp og vejledning til hvorledes du bedst håndterer den svære konfrontation – for eksempel via en såkaldt intervention, hvor du i samråd med andre pårørende tilrettelægger en plan for afvænning og behandling. Behandlingscenter Søby Park hjælper i denne forbindelse gerne med den praktiske tilrettelæggelse af såvel intervention som det efterfølgende forløb, som bør inkludere afrusning og et intensivt behandlings forløb.

Misbrugs afvænning består nemlig i både en fysisk og en mental del. Ingen af delene kan stå alene, og derfor bør du sætte dig grundigt ind i, hvad der konstituerer en effektiv afvænning. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder

24 februar 2021

Maler til dit hjem