Et industrikøkken har undergået en udvikling på mange fronter

21 August 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

I disse tider ser man nok et industrikøkken som et køkken, der servicerer mad til mange mennesker, om det så er i en kantine, en institution eller lignende, hvor man primært laver de samme retter i stort omfang.

Man kan også godt betragte køkkener i restauranter og caféer som industrikøkkener, men det kommer nok lidt an på øjnene, der ser – men man kan nok finde nogle af de samme redskaber begge steder, som man ofte ikke gør i private køkkener.

Og man betragter den slags som meget kliniske steder, hvor der er sterilt rent, pænt og hvidt og strenge krav om hygiejne med videre, hvis man skal fortsætte stedet og have lov til at lade det køre rundt.

Sådan har det ikke altid været.

Der findes jo stadig nogle herskabsvillaer, hvor man virkelig kan se det store køkken være adskilt fra de andre lokaler, hvor maden skal serveres i. Man havde ikke brug for at se maden blive lavet, så man adskilte den slags.

Disse store køkkener er dog nærmest forgangsstadiet til de industrikøkkener, vi ser nu om dage.

Men der blev sparet på en del af hygiejnen i forhold til, hvor mange krav der er nu om dage. Selvfølgelig er der forskel på, når man tager penge for, at andre kan spise hos en, og så når man serverer hjemme hos en selv – men selv begge steder er der sket en del.

Og hvis man så tager et kig på de maskiner, der kan lave meget af arbejdet for en, så er mange processer blevet automatiseret, så man udelukkende selv skal stå for at lave gode retter end at arbejde hårdt med at gøre råvarer klar og vaske op.

Dette har også medført, at man kan spare en del hænder væk, for maskinerne har overtaget på dette område.

Det bliver spændende at se, hvordan et industrikøkken ser ud i fremtiden.

Et aktuelt og moderne kan beskues via https://statager.dk/industrikoekken/ 

More articles