En undulat er den fødte selskabsfugl

10 marts 2020 Astrid Pedersen
En undulat er den fødte selskabsfugl

Går du og overvejer at anskaffe stuefugle, men er du tvivl om hvilken du skal vælge? Så går du aldrig galt i byen med papegøjens lille grønne slægtning, nemlig den søde og kloge undulat.

Er undulater altid grønne?

Undulaten stammer oprindeligt fra Australien, og blev i midten af det nittende århundrede introduceret som selskabsfugl ved det britiske hof. Der gik hurtigt mode i de søde, små fugle, som i vild tilstand faktisk kun findes i grøn. Den store efterspørgsel på undulater medførte, at et avls program blev sat i værk for at skåne den vilde australske natur, som snart ville blive tømt for vildt levende undulater. På den måde så den domesticerede undulat, vi alle kender, dagens lys.

Den tamme, opdrættede undulat er noget større end sine vilde fætre, og fås i flere farver. Du kan således rejse om på den anden side af jorden og kun se små undulater i deres oprindelige habitat – eller du kan besøge en opdrætter, og anskaffe dig en grøn, blå, gul, hvid, grå eller spættet undulat.

Hvorfor skal jeg købe min undulat hos en opdrætter?

Når du køber din undulat hos en registreret opdrætter, er du garanteret en fugl som har haft de bedste opvækst vilkår og ikke er behæftet med arvelige sygdomme. En opdrætter vil altid sikre sig, at du er behørigt informeret omkring undulatens røgt og pleje – og han eller hun vil aldrig sælge dig blot en enkelt undulat, med mindre du i forvejen har en undulat derhjemme.

En undulat har nemlig behov for selskab for at kunne trives, og kan ende med at blive utroligt ensom og ulykkelig, hvis den skal sidde i sit bur alene dag ud og dag ind uden en lille fjerklædt ven eller veninde på pinden ved siden af.

Få flere tip til din nye undulat på dyrebloggen.dk

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

Flere Nyheder

24 februar 2021

Maler til dit hjem