Derfor bør du bruge Økologisk garn

19 april 2018 admin
økologisk garn

Hvad betyder økologisk garn?

økologisk garn

Økologisk garn

I dag er der rigtig mange butikker og webshop som tilbyder økologisk garn. Alt fra Økologisk bomuldsgarn til økologisk uldgarn. Men hvad betyder det at garnet er økologisk og hvorfor skal man købe det. Økologisk garn betyder, at fibrene er fremstillet uden brug af kemiske midler og der er ikke er brugt pesticider og kemisk gødning.
Når garn fibrene stammer fra et dyr, betyder det dyret er fodret med økologisk foder og avles efter økologiske standarder. Det betyder at merinofår har fået lov til at græsse naturligt i frie omgivelser. Dyr som avles til dette formål lever også under bedre forhold.

 

Kan økologisk garn være farvet?

Som regel er økologisk garn i sine naturlige farver. Der er dog producenter som vælger at farve deres garn med økologiske farver og farve uden giftstoffer.
Da dette kræver flere ressourcer og dyrere farver ender det at økologisk garn er en del dyrere end almindeligt garn.

Så kommer det store spørgsmål.
Hvorfor skal man foretrække at bruge Økologisk frem for konventionel?

Der findes ikke kun et svar til hvorfor man skal vælge at bruge økologisk. Det bedre for miljøet og du skåner vores jord i mode pesticider og giftstoffer. Især Bomuld er meget modtagelig overfor giftstoffer og pesticider, og det får landmænd til at bruge ekstra meget på dem. Derfor er det en god ide, at støtte landmænd som dyrker økologisk bomuld og dyr.

Er økologisk garn bedre for sundheden?

Der er en del der mener, at det er bedre for menneskesundheden, at der ikke er kemikalier i bomuld. Der er også undersøgelser der peger i mod, at økologisk bomuld kan føre til mindre allergi. Økologisk garn og især bomuld har en tendens til at være blødere en almindelig garn med pesticider og kemikalier. Vi elsker jo blødt garn ?

Certificering af Garn

Lige som mad, skal garn også certificeres for at kunne kalde sig selv økologisk. De fleste økologiske garn bliver GOTS certificeret som betyder ”Global Organic Textile Standard”

 

Der findes rigtig mange butikker som handler med Økologisk Garn. Du kan købe billigt Økologisk garn på nettet

Flere Nyheder

24 februar 2021

Maler til dit hjem