Der er god grund til varsom omgang med slamsugning

29 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er bestemt ikke det mest sexede arbejde at være slamsluger, det tror jeg godt, vi kan sige, uden at vi fornærmer nogle, for selv dem, der arbejder med det, vil nok give os ret i det.

Men det passer skam, når man siger, at nogle er nødt til at tage skraldet, og det menes bestemt ikke med negativt fortegn her, for det er virkelig nødvendigt, at vi får fjernet både skrald, oversvømmelse med vand og fæces med videre for den sags skyld.

Der er blevet skrevet om, hvordan du skal takke den slags mennesker for, at noget af det, der har fået vores samfund ind i den moderne tidsalder, er, at vi har fået kloakering, og at renligheden og hygiejnen er kommet i top.

Det har både højnet levestandarden og forøget sundheden generelt på verdensplan, og man kan bare se forskellen de steder, hvor der er professionel kloakering, og hvor der ikke er – det er noget af det første, man skal have etableret nye stedet udover rent drikkevand.

Derfor skal du, som det er blevet nævnt før, klappe de mennesker på ryggen, som arbejder professionelt med slamsugning, om det så foregår til dagligt, i katastrofetider eller andet.

For hvor galt ville det ellers stå til, og hvorfor kræver det faktisk viden og erfaring at være professionel slamsuger?

Et eksempel kunne være, at man er professionel af den slags og arbejder med slamsugning i århus; hvis man så her sætter almindelige mennesker til at arbejde med den slags, så kan man hive bakterier og sygdomme med sig rundt i byen.

Den slags vil florere heftigt og sprede sig, som man så det for flere hundrede år siden, og før man har set sig om, så har man en epidemi.

Alt sammen blot fordi, at en enkelt person ikke vidste, hvordan man skulle udføre den slags arbejde.

More articles