Et kristent ophold gør dig ikke nødvendigvis religiøs

05 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

I Danmark har vi ikke tradition for at være så religiøse, som man ser i mange andre lande i resten af verden.

Man ser endda lettere skævt til mennesker, der bruger religiøse argumenter i politik og samfundsværdier, der skal være udslagsgivende for, hvordan man lever. Ja, man betragter endda de folk som lidt skøre, hvis de tror fuldt og fast på, at verdenssamfundet kan drives på denne måde.

Det er ikke at sige, at en religiøs opfattelse bliver betragtet som noget underligt noget, selvom specielt os i Norden kan have tendens til dette nogle gange, men der er generelt enighed om, at vi lever i et sekulariseret samfund, hvor man ikke lader religionen diktere, hvordan man generelt skal leve.

Vi praktiserer stadig religioner offentlig og privat, men det skal ikke blive udslagsgivende for, hvordan man vælger at styre samfundet på.

Således kan man blandt andet tage på et kristent ophold, men det er langt fra ensbetydende med, at man bliver et religiøst menneske undervejs eller bagefter.

Man tager kristne værdier med sig

I dag lever man også gerne med en sammenblandende opfattelse efter, hvad man kan lide fra forskellige religioner, så man blander de mest foretrukne elementer fra forskellige religioner, som man sammensætter til ens fordel.

På den måde identificerer man sig ikke med en bestemt religion, og man praktiserer måske heller ikke de religiøse ritualer så nidkært, som det ellers kunne forventes, hvis man havde dedikeret sit liv til en religiøs opfattelse.

Heldigvis er kristendommen ikke en af de mest rabiate religiøse religioner derude i verden, så man kan for eksempel godt tage på et kristent ophold, hvor man lærer værdierne at kende, kobler fra og kommer ind til sig selv via Guds lærdom, om man så tror på den eller ej, uden man ender med at vende retur som genfødt kristen.

Det kan ende med at blive et godt ophold for en.

More articles