Hvad kan du gøre i form af sikkerhed til båden?
Hvis du er den heldige ejer af en båd, et skib, en jolle, en speedbåd eller bare et andet fartøj, der skal bruges på vandet, så kan det næsten være ren terapi og en skøn form for fornøjelse at bevæge sig ud på bølgen blå og sige farvel til dagligdagen på land.
Man kan jo rejse rundt med sådan et skib endda hele verden rundt, hvis man virkelig har et godt skib af slagsen til det.
Havet er stadig en af de vigtigste handelsruter verden over; uden handel på havet ville verden se meget anderledes ud.
Selv 70 procent af planeten er dækket af vand, og hvor meget vand har vi ikke lige alene her i Danmark i form af kystlinjer? Landet består jo af en halvø og en masse øer!
Derfor er det da ikke utænkeligt, at selv du har en båd nede i en af de mange danske havne, der findes riget over.
Og du kender søfartsreglerne og ved, hvordan du skal behandle din båd, så den kan holde i lang tid, men hvad gør du egentlig i form af sikkerhed til båden?
Her tænkes ikke alene på sikkerheden til dig, der måske styrer skibet, men også i form af den eventuelle besætning og passagerer, du har med på båden.
En af de vigtigste ting her er nok, at man sørger for at have redningsveste med til alle, og det er faktisk et lovkrav.
Ellers kan man jo lave andre sikkerhedsforanstaltninger, som kan være alt fra velkendte ting, til at man tager for eksempel en redningsbåd med, hvis der er plads til sådan en – det kunne jo være en oppustelig gummibåd.
Derudover kan man for eksempel sætte en større ræling på, eller man kan påføre noget skridsikkert underlag på båden, så der ikke er så stor chance for, at man glider i vådt føre og slår sig.