Hvad gør man, hvis man senere opdager et nyt testamente?

20 August 2020 Anders Lundtang Hansen

Det kan helt lyde som noget fra en krimiserie eller en eventyrfilm, hvor man ikke bare leder efter et testamente, men hvor man opdager et testamente senere, når man rydder en bolig op, som dødsbo, eller hvor man opdager et hemmeligt rum, hvor der så gemmer sig et testamente – og det kan ske lang tid efter, at den afdøde er gået bort.

Så kan man som det første sige, hvorfor man skulle anvende sådan en metode at gemme et testamente, da testamentet jo gerne skal sikre tingene i ens eftermæle, og desuden er det jo nemt nu om dage at få lavet et testamente online og have det liggende her.

Men måske forelå den mulighed ikke dengang, hvor den kommende afdøde gemte sit testamente og havde søgt efter en testamente pris, så vedkommende kunne få lavet sig et billigt testamente og få det gemt online eller have en trykt kopi hos sig.

Det ville man nu om dage kunne få gjort med Dokument 24.

Men tidligere fandtes den slags jo ikke, så man måtte nøjes med at benytte sig af gammeldagsmetoder, som måske allerede var gammeldags dengang.

Måske gemte man så testamentet, fordi man godt vidste, at det var noget kontroversielt, man havde indført i testamentet.

Dog vidste man så også, at det nok skulle blive opdaget med tiden, hvor fremtiden – vores nutid – var klar til de ændringer.

Kan man verificere, at testamentet er ægte, så er man jo nødt til at følge de anvisninger, der er i testamentet, selvom det kan være bøvlet, fordi man allerede har iværksat nogle ændringer ud fra et andet testamente fra den samme person.

Derfor er det ikke en metode, vi kan anbefale, at man benytter sig af nu om dage, da det kan gøres på langt lettere metoder – og hvorfor ikke også ændre tingene til nu, end at de skal ske senere?

More articles