Rensning af fliser – når fliserne er angrebet af flisepest

20 oktober 2019 Astrid Pedersen
Rensning af fliser - når fliserne er angrebet af flisepest

Er fliserne på din terrasse, din havegang eller i din indkørsel matte og spraglede, med sorte, hvide, grønne eller grålige mønstre? Så er de højst sandsynligt befængt med det, der kaldes flisepest. Flisepest er betegnelsen for en type lav, som lever på sten og fliser.

Lav er en form for dobbelt mikroorganisme sammensat af blågrønalger eller grønalger og svamp, som lever sammen i symbiose. Tilsammen udgør de to en levedygtig duo, som faktisk ikke behøver organisk føde for at brede sig. Og når først flisepest har fået godt fat i dine fliser, vil det være nærmest umuligt at komme til livs med almindelig rengøring. Der skal tages skrappere midler i brug.

Kan jeg selv fjerne flisepest fra mine fliser?

Mange mennesker bruger rutinemæssigt en almindelig højtryksspuler til at fjerne alger og flisepest fra deres fliser. Men dette kan ødelægge fliserne, idet den beskyttende skal kan smadres ved det høje tryk. Derved efterlades fliserne porøse og sårbare over for såvel de danske vejrlig som over for fremtidige angreb af flisepest og alger. Derfor er det en rigtig god idé at overlade rensning af fliser til de professionelle.

Hvem kan hjælpe mig med at få mine fliser flotte igen?

Hvis du ønsker en grundig og nænsom rensning af fliser i din have, på din terrasse eller i din indkørsel, kan du med fordel kontakte Kragelund Tagrens. Hos Kragelund Tagrens finder du dygtige og kompetente håndværkere med mange års erfaring inden for rensning af alle typer fliser.

Kragelund Tagrens anvender kun professionelle maskiner og materialer, og sørger for at dine fliser bliver behørigt imprægneret med beskyttende midler efter rensningen. På den måde er du sikret fliser, som er beskyttet imod vejr og vind samt yderligere angreb af alger og flisepest.

Du kan læse mere om rensning af fliser, og kontakte Kragelund Tagrens for et godt tilbud, på https://kragelundtagrens.dk/ 

Flere Nyheder

24 februar 2021

Maler til dit hjem